Ga terug

Iberico rack met mosterd balsamico

Ingrediënten
  

  • 1 Iberico rack (frenched)
  • 2 el lichte bastardsuiker
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el grove mosterd
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uipoeder

Extra benodigheden

  • Rookhout naar keuze (fruit)

Instructies
 

  • Dep de iberico rack goed droog en maal er wat grof zout overheen. Laat dit (bij voorkeur een dag) in de koelkast staan zodat de rack een beetje opdroogt aan de buitenkant.
  • Bereid de BBQ voor om op 110°C indirect te roken.
  • Terwijl de kolen gloeiend aan het worden zijn gaan we deze al gebruiken om het vlees even aan te braden. Vlak voordat je de kolen in de BBQ stort leg je een rooster op de starter en braad je de rack een paar minuten per kant even aan boven deze hitte. Leg de rack nu even aan de kant terwijl je de BBQ zelf verder klaar maakt.
  • Zodra de BBQ op temperatuur is voeg je je favoriete rookhout toe en plaats je de rack op het rooster (de “vrije” botjes naar de kolen toe).
  • Bereid intussen de laksaus door de suiker, balsamicoazijn, mosterd, knoflookpoeder en uipoeder te mengen.
  • Als de rack een kerntemperatuur van ongeveer een 45°C heeft breng je een enkele laag laksaus aan en laat je de rack verder doorgaren naar 60°C.
  • Bij een kerntemperatuur van 60°C is het tijd om de rack van de BBQ te halen. Pak de rack losjes in met aluminium folie. Na ongeveer 10 min is het tijd om het vlees aan te snijden en te genieten!