Ga terug

Lamsbout spies met shoarma kruiden & sinaasappel saus

Ingrediƫnten
  

  • 300 gr Lamsbout ontbeend
  • 1 rode paprika
  • 1 grote ui
  • 1 el Shoarmakruiden
  • 3 el mayonaise een wat zuurdere zoals Hellmans of Belgische
  • 1 Sinaasappel
  • scheutje Worcestershire saus
  • Peper & zout

Extra benodigdheden

  • Sate prikkers

Instructies
 

  • Snij de lamsbout in kleine blokjes om mooie spiesen mee te kunnen maken.
  • Bestrooi deze met de shoarma kruiden
  • Doe het gekruide vlees in een hersluitbare zak en leg deze voor 12 tot 24 uur in de koelkast. Masseer regelmatig even de zak met het vlees en draai hem om zodat de kruidvocht wat ontstaan is zich elke keer goed verdeeld tussen het vlees.
  • Zest de sinaasappel
  • Pers de sinaasappel uit en zeef pitjes / grof vruchtvlees eruit.
  • Meng in een schaal de zure mayonaise, zest, sinaasappelsap tot een dikte van ongeveer karnemelk. Breng dit op smaak moet peper, zout en worchestershire saus. Zet deze saus ook in de koelkast.
  • Week minimaal een uur van te voren de satesprikkers in water om verbranden te voorkomen. Laat het gemarineerde vlees in een vergiet uitdruipen.
  • Snij de paprika in grote blokjes (het shaslick principe gaan we maken). Doe het zelfde met de ui.
  • Rijg nu de spiezen door vlees, paprika, ui, vlees paprika etc etc etc op een sateprikker te prikken.
  • Grill deze spiezen direct boven de warmte nu gaar (als je gaat experimenteren met hoelang ze moeten: medium rare ook erg lekker!) en serveer ze met de sinaasappel saus.