Ga terug

Authentieke Stroganoffsaus

Ingrediënten
  

  • 250 gram champions
  • 1 rode paprika
  • ½ groene paprika
  • 2 uien
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel chilipoeder begin met 1 theelepel dan proeven of je er qua pittigheid meer in wilt doen
  • Paar druppeltjes worchestershire saus
  • Paar druppeltjes tabasco
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 rund bouillonblokje
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml slagroom
  • Flinke scheut wodka
  • Witte peper
  • zout

Instructies
 

  • Verwijder zaadjes en zaadlijsten van de paprika's
  • Snij de paprika's zo klein mogelijk
  • Pel en snipper de ui
  • Fruit in een grote pan de ui en bak de paprika even mee.
  • Voeg de champignons toe, verlaag het vuur naar middelhoog en roer regelmatig door (hou in tussentijd het deksel op de pan om het champignon vocht te behouden)
  • Zodra de champignons goed zacht zijn voeg je de Wodka toe en laat dit mee pruttelen (alcohol verdampt).
  • Pers de knoflook uit en voeg alle overige ingredienten behalve de slagroom en zout toe. Laat dit ook weer even pruttelen.
  • Draai het vuur nu weer hoog en voeg de slagroom toe. Breng verder opsmaak met de witte peper.
  • Je kan deze saus makkelijk een paar uur van te voren maken als je het daarna maar op een hoog vuur terug opwarmt (dit in verband met schiften)