Ga terug

Salted caramel (caramelsaus met zeezout)

Ingrediƫnten
  

  • 200 gr suiker
  • 100 ml water
  • 90 gr roomboter
  • 125 ml slagroom
  • 1/2 theelepel zout

Instructies
 

  • verwarm in een klein pannetje (met dikke bodem) de suiker en het water. Laat dit op een middel laag vuur verwarmen tot het begint te pruttelen en begint de verkleuren.
  • NIET ROEREN!
  • snij de boter in kleine blokjes
  • Zodra de suiker een mooie donkerbruine kleur krijgt (kan een 10 a 15 min duren) voeg je de boter blokjes toe (bubbel waarschuwing) en roer dit een paar minuten goed door totdat de boter is opgelost.
  • Haal de pan nu van het vuur en voeg de slagroom toe. Nu is het niet alleen een bubbel alarm maar een bubbel en bruis alarm (dit kan er heftig aan toe gaan dus let op)
  • Roer dit een minuut heel stevig door en voeg tijdens het roeren het zout toe.