Ga terug

Surf 'n' Turf

Ingrediënten
  

  • 300 gram Biefstuk ik had nog 2 biefstuk liggen van Halsebroek Wagyus
  • 200 gram grote garnalen gepeld en ontdarmd
  • 5 tenen knoflook geperst
  • arachideolie
  • 1 halve limoen
  • 1,5 eetlepel ghee

Extra benodigdheden

  • gietijzeren pan

Instructies
 

Voorbereiding

  • Zest een halve limoen en knijp hem uit
  • pers de knoflook en meng dit met de olie en het sap en zest van de limoen.
  • Verwarm in een gietijzeren pan met de knoflook olie op een laag vuur tot je hele keuken naar de knoflook ruikt.
  • Giet de olie in een mengkom en laat deze afkoelen.
  • meng de garnalen door de afgekoelde olie en zet dit voor minimaal 8 uur in de koelkast
  • Haal de biefstuk uit de verpakking en dep deze goed droog.
  • Zout beide zijden lichtjes en leg de biefstuk voor minimaal 8 uur terug in de koelkast

Bereiding

  • Laat de garnalen in een vergiet uitdruipen
  • Smelt de ghee in een gietijzeren pan terwijl deze op een middel tot hoog vuur opwarmt.
  • Haal de biefstuk uit de koelkast en kruid hem aan 1 zijde stevig met zout en een beetje peper.
  • Leg de biefstuk in de pan (gekruide kant onder) en kruid de bovenkant nu ook stevig met zout en een beetje peper.
  • Hou de biefstuk continue in beweging en draai hem regelmatig. Vooral de continue beweging is van belang.
  • Blijf bakken tot de biefstuk een kerntemperatuur heeft van 50°C
  • Haal hem uit de pan en dek hem losjes af met aluminium folie.
  • Bak nu de uitgelekte garnalen in de gloeiend hete gietijzeren pan (wederom: blijven bewegen) gaar.
  • Haal de garnalen uit de pan en zet de pan van het vuur af op een veilige plek.
  • Trancheer de biefstuk en leg deze dakpansgewijs met de garnalen mooi op een bord.