Ga terug

Quiche Lorraine Poulet effiloché

Ingrediënten
  

  • 300 gram Quichedeeg bijvoorbeeld 1 rol Tante Fanny Quichedeeg
  • 175 gram spekblokjes
  • 1 grote ui
  • 4 eieren
  • 150 gram crème fraîche
  • 50 gram geraspte kaas
  • 275 gram pulled chicken
  • 1 snuf cayennepeper

Extra benodigdheden

  • quichevorm
  • optioneel pizzasteen

Instructies
 

  • Maak het deeg of leg de rol uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • Snij de ui in zo fijn mogelijke ringen
  • Meng de eieren, geraspte kaas en cayenne peper met de crème fraîche en breng verder op smaak met peper en zout.
  • Vet een quichevorm in en bekleed deze met het deeg. Vouw het deeg wat uitsteekt terug om de rand te verstevigen.
  • Breng de BBQ naar een temperatuur van 200°C. Doe dit doormiddel van een ring van brandende kolen aan de buitenzijde van BBQ met een aantal "verdwaalde" kolen in het midden. Plaats gelijk een pizzasteen om deze mee op te warmen.
  • Verdeel de spekblokjes, ui en 100 gram Pulled chicken over de bodem en giet hier het ei mengsel overheen.
  • Strooi de overige 175 gram pulled chicken over de de bovenzijde van de quiche.
  • Plaats de vorm op de pizzasteen en bak de quiche met het deksel gesloten in ongeveer 45 a 50 min goudbruin gaar.