Ga terug

Ghee

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr ongezouten roomboter

Instructies
 

  • Begin met de boter te smelten op een middelhoog vuur.
  • Zodra de helft gesmolten is zet je de pit terug naar middellaag.
  • Schep met een lepel het schuim weg zodra dit begint te ontstaan (dit zijn de lactose & eiwitten uit de boter). Het water (wat je ook niet wilt hebben verdampt vanzelf)
  • Herhaal het schuimscheppen regelmatig
  • na ongeveer een 40 minuten wordt de "boter" steeds doorzichtiger en het "schuimen" neemt af, roer VOORZICHTIG door het mengsel om "vervuiling" van de bodem los te maken.
  • Blijf schuimen totdat je de bodem van de pan makkelijk kan zien
  • De ghee is klaar. Hevel het over naar een afsluitbare pot (lege potjes van knakworstjes bijvoorbeeld)
  • Laat de ghee afkoelen (het kan buiten de koelkast bewaard worden)