Ga terug

Indirecte Italiaanse Bacon Burger

Gerookte tomatenjam , pesto en heel veel spek.....

Ingrediënten

Burgers
  • 500 gram grof gemalen gehakt naar keuze
  • 50 gram uitgebakken spekblokjes
  • 1 ei-dooier
  • 15 gram Napoleon meat rub
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
De rest van de burger
  • 4 hamburger broodjes
  • 4 plakken nep cheddar smelt kaas
  • 8 repen uitgebakken spek
  • 6 eetlepels pesto
  • 6 eetlepels gerookte tomaten jam (zie recept hieronder)
  • sla naar keuze
  • eventueel gekarameliseerde ui (voor de liefhebbers)

Keukenmateriaal

  • 1 of 2 rookplankjes zodat je genoeg ruimte hebt voor al je burgers
  • Kernthermometer

Instructies 

Voorbereiden
  • snipper de ui rag fijn en meng alle ingrediënten goed maar luchtig (met een vork) door elkaar
  • zorg dat alles goed gemengd is maar niet tot 1 grote pasta kneden
  • maak hier 4 mooie burgers van en leg alvast op je rookplankjes en leg deze afgedekt met vershoudfolie minimaal een uur in de koelkast.
Bereiden
  • bereid een BBQ voor om indirect te kunnen grillen.
  • Bak in een skillet de spekrepen krokant (als je geen kant en klare uitgebakken spek had)
  • leg je rookplankjes met de burgers direct boven het vuur en plaats in 1 burger de kernthermometer (of meet regelmatig de kerntemperatuur).
  • Voeg wat rookhout toe aan en sluit de BBQ
  • Draai de burgers zodra ze in de buurt van de 50 a 55 graden komen eens om op het plankje.
  • Zodra de burgers bijna klaar zijn (bij 70 zijn ze zeker klaar - en geschikt voor iedereen om te eten) leg je een plankje kaas er op. De deksel van de BBQ mag je nu wel open houden: door de warmte van de burger smelt het toch wel.
  • Snij de broodjes open en grill de snij kant direct boven het vuur tot ze lekker krokant zijn.
  • Warm de spek nog even terug op.
Burger bouwen
  • verdeel de tomaten jam over de onderkant van het broodje
  • doe hierop wat sla en leg hier op de gerookte bacon burger
  • Vervolgens leg je hier een paar repen spek op en verdeel je de pesto over de burgers.
  • Voor de liefhebbers: hier wat gekarameliseerde ui
  • Bovenkant van het broodje erop: prikker er in zodat hij niet omvalt en serveren maar!