Ingrediënten
Burgers
- 500 gram grof gemalen gehakt naar keuze
- 50 gram uitgebakken spekblokjes
- 1 ei-dooier
- 15 gram Napoleon meat rub
- 1 kleine ui (gesnipperd)
De rest van de burger
- 4 hamburger broodjes
- 4 plakken nep cheddar smelt kaas
- 8 repen uitgebakken spek
- 6 eetlepels pesto
- 6 eetlepels gerookte tomaten jam (zie recept hieronder)
- sla naar keuze
- eventueel gekarameliseerde ui (voor de liefhebbers)
Keukenmateriaal
- 1 of 2 rookplankjes zodat je genoeg ruimte hebt voor al je burgers
- Kernthermometer
Instructies
Voorbereiden
- snipper de ui rag fijn en meng alle ingrediënten goed maar luchtig (met een vork) door elkaar
- zorg dat alles goed gemengd is maar niet tot 1 grote pasta kneden
- maak hier 4 mooie burgers van en leg alvast op je rookplankjes en leg deze afgedekt met vershoudfolie minimaal een uur in de koelkast.
Bereiden
- bereid een BBQ voor om indirect te kunnen grillen.
- Bak in een skillet de spekrepen krokant (als je geen kant en klare uitgebakken spek had)
- leg je rookplankjes met de burgers direct boven het vuur en plaats in 1 burger de kernthermometer (of meet regelmatig de kerntemperatuur).
- Voeg wat rookhout toe aan en sluit de BBQ
- Draai de burgers zodra ze in de buurt van de 50 a 55 graden komen eens om op het plankje.
- Zodra de burgers bijna klaar zijn (bij 70 zijn ze zeker klaar - en geschikt voor iedereen om te eten) leg je een plankje kaas er op. De deksel van de BBQ mag je nu wel open houden: door de warmte van de burger smelt het toch wel.
- Snij de broodjes open en grill de snij kant direct boven het vuur tot ze lekker krokant zijn.
- Warm de spek nog even terug op.
Burger bouwen
- verdeel de tomaten jam over de onderkant van het broodje
- doe hierop wat sla en leg hier op de gerookte bacon burger
- Vervolgens leg je hier een paar repen spek op en verdeel je de pesto over de burgers.
- Voor de liefhebbers: hier wat gekarameliseerde ui
- Bovenkant van het broodje erop: prikker er in zodat hij niet omvalt en serveren maar!
