Bereid een BBQ voor om op 200°C indirect te gaan bakken (of verwarm een oven voor)
Bak de ontbijtspek "half" uit (hiermee bedoel ik uitgebakken maar niet krokant). en laat deze afkoelen op keukenpapier
Rol het pizza deeg uit.
Smeer de bodem in met de crème fraîche, hou aan 1 van de korte kanten circa 6 cm vrij.
Maal hier wat zwarte peper overheen.
Was de appels (niet schillen) en verwijder het klokhuis van de appels en snij deze in dunne plakjes.
Snij de afgekoelde ontbijtspek in grove snippers.
Beleg de crème fraîche met de helft van de appel en verdeel hierover alle spek.
leg de resterende appel hier op.
Rol voorzichtig maar stevig de rol op (de rol eindigen met het stuk "onbesmeerd" deeg).
Vet de skillet of braadslede in met boter.
Snij de rol deeg in plakken van 1,5 a 2 cm.
Leg de plakken tegen elkaar in de skillet / braadslede beginnend vanuit het midden (beter ruimte aan de randen dan losse rollen in het midden).
Bak de flammkuchen-pull-apart-rolls 20 a 25 minuten indirect op de BBQ af.
Je kan de flammkuchen-pull-apart-rolls heet, warm, lauw en koud eten: alles kan!