Ga terug

Flammkuchen-pull-apart-rolls

Geschikt voor zowel de BBQ als in de oven. Tip: Speel met de verhouding appel-spek om het gerecht aan te passen naar je eigen smaak...

Equipment

  • Skillet / braadslede

Ingrediënten
  

  • 1 rol kant-en-klaar pizza deeg
  • 4 elstar appels
  • 125 g Crème Fraîche
  • 1 verpakking ontbijtspek 12 a 13 plakjes
  • vers gemalen peper naar smaak
  • boter om skillet / braadslede in te vetten

Instructies
 

  • Bereid een BBQ voor om op 200°C indirect te gaan bakken (of verwarm een oven voor)
  • Bak de ontbijtspek "half" uit (hiermee bedoel ik uitgebakken maar niet krokant). en laat deze afkoelen op keukenpapier
  • Rol het pizza deeg uit.
  • Smeer de bodem in met de crème fraîche, hou aan 1 van de korte kanten circa 6 cm vrij.
  • Maal hier wat zwarte peper overheen.
  • Was de appels (niet schillen) en verwijder het klokhuis van de appels en snij deze in dunne plakjes.
  • Snij de afgekoelde ontbijtspek in grove snippers.
  • Beleg de crème fraîche met de helft van de appel en verdeel hierover alle spek.
  • leg de resterende appel hier op.
  • Rol voorzichtig maar stevig de rol op (de rol eindigen met het stuk "onbesmeerd" deeg).
  • Vet de skillet of braadslede in met boter.
  • Snij de rol deeg in plakken van 1,5 a 2 cm.
  • Leg de plakken tegen elkaar in de skillet / braadslede beginnend vanuit het midden (beter ruimte aan de randen dan losse rollen in het midden).
  • Bak de flammkuchen-pull-apart-rolls 20 a 25 minuten indirect op de BBQ af.
  • Je kan de flammkuchen-pull-apart-rolls heet, warm, lauw en koud eten: alles kan!