Stook de BBQ hoog op om te gaan grillen en zorg er voor dat je rooster schoon is (geen plakkerige resten van de candied bacon meer).
Snij de donuts door en grill deze even op de BBQ dat de snijkant krokant wordt en licht bruin.
Grill de sambal burgers voor een minuut of 6. Doe dit door de hamburgers op het rooster te leggen en het deksel van de BBQ te sluiten.
Kijk na ongeveer 2 minuten of de hamburgers niet meer aan het rooster plakken: dit is het moment dat je ze kan gaan draaien.
Draai de burgers om: grill ze ongeveer een minuut (met deksel dicht) en draai ze weer om.
Door telkens je deksel dicht te houden garen ze gelijkmatiger en trekt er meer rooksmaak van je houtskool in de burger.
Na 6 minuten kunnen de hamburgers er vanaf en leg je ze op het onderste gedeelte van de donuts.
Als je voor een echt showmodel gaat (dat is inclusief de peper) voor de echte liefhebbers van peper steek je met de appelboor een gat in de burger (precies boven het gat van de donut).
verdeel de cottage cheese erover heen en stukjes spek (bij het showmodel houdt je het gat "vrij" van beleg).
Let het bovenste gedeelte van de donut erop (en steek een peper door het gat als je het showmodel aan het maken bent).