Ga terug

Geconfijte knoflook + knoflookolie

Zachte bijna zoete knoflook EN super smaakvolle knoflook olie: 1 recept: 2 nieuwe basis ingrediƫnten

Ingrediƫnten
  

  • 10 stuks bolknoflook
  • 2 bollen knoflook
  • 500 ml olijfolie

Instructies
 

  • Pel de bolknoflook en de normale knoflook.
  • Doe alle knoflook samen met de olijfolie in een kleine pan (de tenen knoflook moeten geheel onder olie staan)
  • Zet het pannetje op een zeer laag vuur en laat deze ongeveer 4 uur stoven en garen.
  • De knoflook is nu licht goud bruin en zo zacht als boter.
  • Giet de hete olie voorzichtig door de zeef (olie wel opvangen!)
  • doe de normale knoflook in het ene potje en de bolknoflook in het andere potje.
  • Giet hier (nog warme!) knoflook olie bij tot de knoflook onder staat.
  • Verdeel de olie eventueel over deze twee potjes of doe het in een derde potje
  • Sluit de potjes en laat ze afkoelen tot kamer temperatuur. De olie kan nu troebel worden: dit heeft geen invloed op de olie of smaak. Zet het glazen potje 5 minuten in een bak met warm water en de olie zal weer helder worden.