Ga terug

Gegrilde bleekselderij

Een heerlijk frisse versie van gegrilde bleekselderij

Equipment

  • Schoon afsluitbaar potje (bijvoorbeeld glazen potje van knakworsten)

Ingrediƫnten
  

  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 grote teen knoflook
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 1 limoen biologisch
  • 20 a 30 gram verse groene kruiden bijvoorbeeld italiaanse kruidenmix met rozemarijn, salie, tijm en oregano
  • 1,5 eetlepel snippers Parmezaanse kaas
  • vers gemalen peper en zout

Instructies
 

  • Breek de stengels bleekseldrij los, Verwijder het kontje en de top (de blaadjes) van de stengels en verwijder zoveel mogelijk draden.
  • Pers 1 teen knoflook en doe deze in het afsluitbaarglazen potje.
  • Rasp de schil van de limoen en knijp de "naakte" limoen uit. Doe de rasp en de sap ook in het potje
  • Verwijder de harde steeltjes van de kruiden en snij de kruiden super fijn. Doe deze ook in het potje.
  • Sluit het potje af en schud dit zeer aggresief goed door.
  • Grill de stengels bleekselderij op een hete BBQ tot ze zacht worden en her en der een mooi BBQ kleurtje krijgen (hier en daar donkerbruin tegen het zwart aan).
  • Snij de gegrilde stengels in kleinere stukken, schud de dressing nog eens stevig door en besprenkel hier de bleekselderij mee.
  • Strooi er de Parmezaanse kaas over en maal als laatste wat verse peper en zout overheen.