Ga terug

Verbrande prei

Je verwacht het niet als je het eind resultaat ziet en proeft maar deze prei heb je echt helemaal bewust verbrand.

Ingrediënten
  

  • 1 kg prei
  • Grate Goods Mississippi Comback saus
  • of (zelfgemaakte) Sriracha mayonaise als je zelf maakt: 1 deel sriracha 4 delen mayonaise

Instructies
 

  • Bereid een BBQ voor om op 180°C direct te gaan BBQ'en
  • Maak de prei NIET schoon (kontje en groen intakt laten)
  • Spoel de prei zo goed mogelijk schoon en sla zo veel mogelijk vocht er af/uit
  • Leg de prei op de BBQ en grill ze met gesloten deksel (wel af en toe keren) ongeveer 12 a 15 minuten tot de buitenkant zwart verbrand is en ze wat zacht aanvoelen.
  • Niet echt een smakelijk zicht maar nu kan je tenminste eens zeggen: deze keer is het de bedoeling dat het eten verbrand is.
  • Leg de prei op een snijplank en snij het kontje en een stuk van de boven kant af.
  • Snij de verbrande bladen in en lift het binnenste, niet verbrande gedeelte eruit.
  • Er zal nu zeker te weten zwarte stukje ook bij je “schone” prei komen maar dat maakt niet uit: een beetje “burned flavour” mag.
  • Snij de “schone” prei in handzame stukken van ongeveer een 10 cm of zo.
  • Leg alle prei stukken op een serveerplank en trek hier een zig-zag patroon met Mississippi comeback saus (of sriracha mayonaise) overheen (niet te veel: het gaat om de prei en niet de saus).