Ga terug

Knoflook garnalen / aardappelsalade

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 500 gr krieltjes in schil
  • 200 gr botersla
  • 300 gr wokgarnalen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 el Dry Rub Mediterranean (Van Beekum)
  • olijfolie
  • verse yoghurt bieslook dressing

Extra benodigdheden

  • 2 grote skillets

Instructies
 

Voorbereiding

  • Ontdooi de garnalen volgens de verpakking (als ze bevroren waren) en doe ze in een grote beslagkom
  • Pers de knoflook hierbij uit en strooi de rub erover heen.
  • Voeg een flinke scheut olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.
  • Dek de beslagkom af met huishoudfolie en zet dit 4 tot 12 uur in de koelkast om te marineren.
  • Kook de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar, spoel ze af met ijskoud water om het garen te stoppen.

Bereiding

  • Bestrijk de krieltjes met een beetje olijfolie en druk ze met de onderkant van een mok met beleid plat tot schijven van ongeveer 1 cm dik.
  • Bereid een BBQ voor in twee zones om direct te grillen en indirect te "bakken" (180 a 200°C)
  • Snij de courgette in plakken bestrooi ze royaal met zout.
  • Vet een skillet in en verwarm deze direct boven de kolen.
  • Leg de geplette aardappelen hier voorzichtig in (het kan zijn dat je het in twee keer moet doen).
  • Zet de skillet indirect in de BBQ en sluit het deksel: bak de aardappelen zo tot de buitenkant wat krokant begint te worden.
  • Rooster tussen door de courgette boven de kolen voor een minuut of 5 (tussendoor draaien) of bak ze in een skillet (zonder olie) 5 minuten boven de kolen.
  • Laat zowel de aardappelen als de courgette afkoelen tot lauw-warm terwijl je in een een skillet direct boven de kolen de garnalen gaar bakt.
  • Meng de courgette en aardappelen met de sla en voeg op het laatste moment de garnalen toe.
  • Besprenkel met de bieslook dressing
  • Smakelijk eten!