Ga terug

Frikandellentaart

Ingrediënten
  

  • 2 verpakkingen Tante Franny's Vers Quiche- en Taartdeeg
  • 6 tot 8 frikandellen
  • 1 ei
  • curry
  • mayonaise
  • verse gesnipperde ui

Extra benodigdheden

  • Springvorm / taartvorm
  • pizzasteen

Instructies
 

  • Bereid een BBQ voor om indirect op ongeveer 180°C (deksel thermometer) te BBQ'en. Normaal leg je voor indirect BBQ'en de kolen aan 1 kant, voor dit recept is het aan te raden om de kolen in een zo'n dun mogelijke ring langs de rand te leggen als je een ketel-bbq gebruikt (als een donut zeg maar). Laat vanaf het begin je pizza steen mee opwarmen door deze alvast op het indirecte gedeelte te leggen.
  • Bekleed de vorm met 1 verpakking taartdeeg.
  • Snij de frikandellen in kleine stukjes en verdeel deze over het deeg.
  • Trek over de frikandellen een spiraal van curry.
  • Snij van de tweede verpakking taartdeeg reepjes en bekleed met deze reepjes de frikandellen zodat je een mooie vlaai-achtig patroon aan de bovenkant krijg.
  • Druk van het decoratie-deksel goed de randen aan en besmeer deze met losgeklopt ei.
  • Zet de taart op de pizza steen en bak hem gedurende een 40 a 45 minuten gaar.
  • Haal de taart van de BBQ en laat hem heel even afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Tijdens het afkoelen kan je mooi de ui zo fijn mogelijk snipperen.
  • Snij de taart in punten en serveer deze met een dot mayonaise en wat gesnipperde ui in plaats van slagroom ;)