Bereid een BBQ voor om indirect op 120°C te gaan roken.
Zet de lolly's op de bbq (leggen mag ook maar dan krijg je afdrukken van je rooster), voeg rookhout toe en rook de lolly's voor 2,5 uur.
Leg evenveel royale stukken alumiumfolie klaar (dubbele laag) als dat je lolly's hebt en op elk stukje folie een plakje boter en een schepje suiker).
Na 2,5 uur roken zet je de lolly's op de voorbereide folie en vouw je deze voorzichtig maar stevig dicht.
Laat de pakketjes nu voor een uur indirect garen.
Maak de basis voor de laksaus door de BBQ-saus en de cola goed door elkaar te roeren.
Na een uur maak je de pakketjes voorzichtig open (let op kan hete stoom uitkomen) en vang je al het vocht op.
Meng het vocht wat uit de pakketjes kwam door de laksaus.
Wentel de lolly's voorzichtig door de saus en plaats ze terug op de BBQ.
Laat ze nu nog een uur karameliseren (waarbij je om de 15 minuten ze nog nog eens door de saus wentelt).
Serveer de lolly's met de de resterende saus en eventueel wat verse frieten.