Bereid de BBQ voor om op 150°C indirect te BBQ'en
Dep de diamantplaat droog met keukenpapier en zout deze lichtjes en leg deze een uurtje op een rooster in de koelkast.
Zet de skillet boven de kolen en laat deze goed heet worden.
Smelt de boter en bak de diamantplaat een minuut of 2 per zijde stevig aan zodat je een mooie korst krijgt.
Leg de diamantplaat in de braadslede en giet een scheutje hete boter erover heen.
Plaats een temperatuurmeter en dek de braadslede af met aluminium folie.
Plaats de braadslede op het indirecte gedeelte en sluit de BBQ (vergeet niet om je skillet er vanaf te halen).
Gaar de diamantplaat naar een kerntemperatuur van 53°C en laat deze een minuut of 10 rusten (hou vol! je kan het! even wachten).
Gooi het vocht uit de braadslee niet weg maar breng dit over naar een schaaltje.
Na het rusten trancheer (mooi woord voor "in plakken snijden) je het vlees en vang je het vocht op wat vrijkomt tijdens het snijden.
Meng dit vocht met het "braadvocht" uit de braadslee en breng op smaak met peper (je hebt waarschijnlijk geen zout nodig).
Leg de plakken vlees op een bord of plank, giet er wat vocht over / rond, bestrooi het met de BBQ-rub en maak het eventueel af met fijngesneden bieslook.