Ga terug

Dubbeldoel Diamantplaat - seared

Ingrediënten
  

  • 600 gr Dubbeldoel diamantplaat van Heijdra original
  • 0.5 tl BBQ rub kies een rub die hoog in smaak is (sterk dus)
  • 2 el ongezouten roomboter
  • zout & peper

Extra benodigdheden

  • skillet
  • braadslede
  • aluminium folie

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor om op 150°C indirect te BBQ'en
  • Dep de diamantplaat droog met keukenpapier en zout deze lichtjes en leg deze een uurtje op een rooster in de koelkast.
  • Zet de skillet boven de kolen en laat deze goed heet worden.
  • Smelt de boter en bak de diamantplaat een minuut of 2 per zijde stevig aan zodat je een mooie korst krijgt.
  • Leg de diamantplaat in de braadslede en giet een scheutje hete boter erover heen.
  • Plaats een temperatuurmeter en dek de braadslede af met aluminium folie.
  • Plaats de braadslede op het indirecte gedeelte en sluit de BBQ (vergeet niet om je skillet er vanaf te halen).
  • Gaar de diamantplaat naar een kerntemperatuur van 53°C en laat deze een minuut of 10 rusten (hou vol! je kan het! even wachten).
  • Gooi het vocht uit de braadslee niet weg maar breng dit over naar een schaaltje.
  • Na het rusten trancheer (mooi woord voor "in plakken snijden) je het vlees en vang je het vocht op wat vrijkomt tijdens het snijden.
  • Meng dit vocht met het "braadvocht" uit de braadslee en breng op smaak met peper (je hebt waarschijnlijk geen zout nodig).
  • Leg de plakken vlees op een bord of plank, giet er wat vocht over / rond, bestrooi het met de BBQ-rub en maak het eventueel af met fijngesneden bieslook.