Ga terug

Dubbeldoel Longhaas

Ingrediënten
  

  • 1200 gr Dubbeldoel longhaas
  • Peper & zout

Extra benodigheden

  • klein scherp mes

Instructies
 

Het splitsen van de longhaas

  • Als je de dubbeldoel longhaas online besteld heb je een grote kans dat hij nog niet "splitst" is. Mocht je deze bij een van de slagers welke Heijdra dubbeldoel verkopen bestellen kan je hem of haar vragen of ze hem willen splitsen voor je en kan je deze stap overslaan.
  • Leg de longhaas op een grote snijplank en kijk hoe de vezels van de spier lopen. In het midden zie je heel mooi de zeen lopen welke er uit moet.
  • Snij met een klein en scherp mes met kleine korte sneden aan 1 kant het vlees van de zeen los.
  • Je hebt nu 1 "schoon" stuk vlees en een stuk vlees waaraan de zeen nog vast zit. Snij met kleine korte "haaltjes" nu ook de zeen los van dit stuk vlees.
  • Ik moet zeggen: het is een [...] werk en ik sneed bij 1 kant tegen de richting van de vezels in waardoor deze kant wat gerafeld was. De smaak is er niet minder om maar ik had het mooier kunnen doen.

Het bereiden

  • Dep de longhaas met wat keukenpapier droog.
  • Maal er royaal zout overheen en laat dit in de koelkast een uurtje of 2 drogen.
  • Bereid intussen tijd de BBQ voor om heet & direct te gaan grillen.
  • Grill de longhaas naar een mooie kerntemperatuur van ongeveer 50°C terwijl je de stukken om de paar minuten om draait.
  • Als de longhaas de juiste temperatuur heeft leg je hem op een bord en maal je er verse peper overheen en denk je haar losjes af met wat aluminiumfolie en laat je haar een minuut of 10 rusten.
  • Trancheer de longhaas in mooie plakken en serveer het bijvoorbeeld op een grote snijplank met plukbrood en pico de gallo.