Bereid de BBQ voor om indirect te BBQ'en op 190°C a 200°C
Rasp de knoflook.
Smelt de roomboter in een pannetje met een dikke bodem. Zodra de boter voor de helft gesmolten is voeg je de knoflook toe.
Laat de boter verder smelten en laat op een laag vuur de boter en knoflook ongeveer een minuut of 15 zachtjes pruttelen.
Snij het brood in de lengte in plakken maar snij niet helemaal door maar stop ongeveer 1 cm vanaf de onderkant.
Doe dit ook in de breedte.
Maak van aluminium folie een bootje waarin je het brood kan zetten (voorkomt dat de boter er toch weer uitloopt). De wanden moeten ongeveer tot halverwege het brood komen.
Giet nu ongeveer twee derde van de knoflook roomboter in het brood, probeer in elke snede een beetje boter in te gieten.
Verdeel de rest van de boter over de bovenzijde van het brood en smeer het goed uit.
Maal hier royaal zeezout overheen.
Zet het brood indirect in de BBQ en bak dit ongeveer 10 a 15 minuten. Kijk vanaf de 10 minuten even hoe "goud" en krokant de bovenkant is.
Serveer het brood in zijn geheel OF scheur het aan stukken en serveer het in een mandje (zoals op de foto).