Ga terug

Knoflook plukbrood

Ingrediënten
  

  • 1 rustiek brood ongesneden
  • 100 gr gezouten roomboter
  • 4 tenen knoflook
  • grof gemalen zeezout

Extra benodigdheden

  • Aluminium

Instructies
 

  • Bereid de BBQ voor om indirect te BBQ'en op 190°C a 200°C
  • Rasp de knoflook.
  • Smelt de roomboter in een pannetje met een dikke bodem. Zodra de boter voor de helft gesmolten is voeg je de knoflook toe.
  • Laat de boter verder smelten en laat op een laag vuur de boter en knoflook ongeveer een minuut of 15 zachtjes pruttelen.
  • Snij het brood in de lengte in plakken maar snij niet helemaal door maar stop ongeveer 1 cm vanaf de onderkant.
  • Doe dit ook in de breedte.
  • Maak van aluminium folie een bootje waarin je het brood kan zetten (voorkomt dat de boter er toch weer uitloopt). De wanden moeten ongeveer tot halverwege het brood komen.
  • Giet nu ongeveer twee derde van de knoflook roomboter in het brood, probeer in elke snede een beetje boter in te gieten.
  • Verdeel de rest van de boter over de bovenzijde van het brood en smeer het goed uit.
  • Maal hier royaal zeezout overheen.
  • Zet het brood indirect in de BBQ en bak dit ongeveer 10 a 15 minuten. Kijk vanaf de 10 minuten even hoe "goud" en krokant de bovenkant is.
  • Serveer het brood in zijn geheel OF scheur het aan stukken en serveer het in een mandje (zoals op de foto).