Ga terug

Pico de Gallo

Ingrediƫnten
  

  • 1 rode chili peper
  • 250 gr snacktomaatjes
  • 2 stuks limoen
  • 1 groene paprika
  • 1 middelgrote ui
  • grof zeezout

optioneel

  • verse koriander

Instructies
 

  • Snipper de ui zo fijn als mogelijk (en met fijn bedoel ik echt 3x3 mm groot)
  • Snij de snacktomaatjes midden door en haal de zaden en vocht met een theelepeltje er uit. Snij het vruchtvlees in evengrote stukjes als de ui
  • Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika en chili peper en snij ook deze in weer even grote stukjes als de overige ingrediĆ«nten.
  • Meng nu gelijke delen van de ui, paprika en tomaat met de chili peper. (je ziet nu waarom het een Mexicaans gerecht is - tada de kleuren van de Mexicaanse vlag)
  • Maal over dit mengsel grof zeezout en knijp 1 a 1,5 limoenen uit over de mix.
  • Zet dit voor een nachtje in de koelkast zodat smaken zich goed kunnen mengen.
  • Bestrooi eventueel voor serveren met verse koriander (zelf geen voorstander van maar dat is een smaak keuzen).