Naam:Roel “OsFa” Duysserinck
Geboren:8-4-1979 te Oostburg
Culinair klungelaar sinds:2005
BBQ’er sinds:2016
Favoriete keuken:Zuid-Amerikaas
Favoriete kookstijl:Modern Cucina Povera

Wie is OsFa

Ik dus. Ik ben Roel “OsFa” Duysserinck. In ’79 geboren in het kleine West-Zeeuws-Vlaamse plaatsje Oostburg (Jawel net zoals Sergio Herman). Voor een ict-er in hart en nieren is er niet zo gek toekomst perspectief in de regio en dankzij een schone Brabantse (Mevr. OsFa) ben ik met een kleine omweg via Dordrecht in Helmond terecht gekomen. Het Brabantse land beviel me goed met de bourgondische insteek. En nu na zoveel jaar woon ik er nog steeds met Mevr. OsFa en intussentijd ook een jeudige protegé mijn zoon Sven.

Eh OsFa?

Ja, OsFa… Een naam die ooit uit nood geboren is en eigenlijk nooit verdwenen is. “Vroeger” toen het internet nog traag was of eigenlijk helemaal niet bestond waren er wel BBS systemen waarop je kon inbellen. Dit zijn eigenlijk de voorlopers geweest van forums (wat weer voorlopers zijn van groepen binnen facebook). De allereerste BBS waarop ik mezelf registreerde hield bezig met niet helemaal legale zaken (althans het was een grijs gebied, iets met computers, nerds, etc etc). Je moet dat een naam voor jezelf verzinnen maar zoals je kan voorstellen zijn de namen Roel, Rule (de Engelse fonetische uitspraak van mijn naam) of RoelD altijd bezet.
De dag was ik tijdens mijn vakantiebaantje de hele dag tot treurens toe bezig geweest met “stickeren” van mutsen in de outdoor-zaak waar ik toen werkte. Het enige wat ik na 10 minuten staren naar het registratiescherm kon bedenken was OSFA. De universele maataanduiding voor “geen maat”. One Size Fits All. Geschikt voor iedereen.
Een beetje een lam verhaal maar dat is hoe ik OsFa ben geworden, een alias die altijd is blijven hangen en zo uniek is dat ik eigenlijk bijna nooit problemen heb om hem als gebruikersnaam te registreren.

Ben ik een professionele kok?

Nee, en ik zal dit ook niet worden denk ik. Sinds 2005 hou ik me heel erg veel bezig met koken, dat dan weer wel. Zoals vele hobby-koks ben ik begonnen met recepten tot de letter te volgen en van daar uit heb ik mezelf steeds meer en meer geleerd. In 2008 dacht ik goed genoeg te zijn om aan een culinaire wedstrijd mee te doen. Dit was het moment dat ik kennismaakte met termen zoals overmoedig, black-out en “vol je plaat gaan”. Na een aantal jaar het koken op een laag pitje te hebben gehad heb ik het koken weer opgepakt en heb ik in 2016 de overstap gemaakt naar BBQ’en. Het blijkt dat ik hier nog meer aanleg voor had dan ik dacht.

Waarom deze site

Deze site is in eerste instantie geboren om alle recepten die ik verzamel (de beruchte “ooit-lijst”) een beetje georganiseerd bij te houden. Geloof me jullie zien niet alle recepten online welke er in de database staan: alleen diegene die ik minimaal 1 maal zelf gemaakt heb.

reb: 1