Eenvoud in zijn puurste vorm. Een goede kalfsmuis is zo’n waanzinnig stukje vlees dat het niet meer dan wat peper en zout nodig heeft.
Ingrediënten
- 1 kg kalfsmuis
- peper & zout
- 1 handje rookhout (olijf) (maar een appel of kers kan ook zeer goed)
Instructies
- Dep de kalfsmuis goed droog en bestrooi hem rijkelijk met peper en zout
- Zet de kalfsmuis onafgedekt voor 12 uur terug in de koelkast
- Maak je bbq klaar om op 110°C indirect te roken
- Rook de muis tot een kern temperatuur van 46°C (zal ongeveer een uurtje kosten)
- Snij de kalfsmuis in zeer dunne plakken (< 1 mm) om het te serveren als rosbief met bijvoorbeeld Carpaccio Cipriani Dressing of tonnato (tonijn mayonaise) Snij de kalsmuis in dikkere plakken (+/- 1 cm) om als vlees te serveren bij bijvoorbeeld gekookte asperges.