Speciaal voor de kerst heb ik mooi gerecht gemaakt van fazant. Ik wilde eens iets met gevogelte doen in plaats van grote stukken vlees. Kalkoen was mijn eerste gedachte maar voor 2 personen (2,5 als ik OsFa jr. meereken) al weer gelijk zoveel. Dan is fazant een meer dan perfect alternatief. Ook al zitten we in hartje “winter” heb ik er voor gekozen om een frisse bijna zomerse versie te maken.
Citroen fazant
Ingrediënten
- 1 hele fazant
- 1 maal Lemon butter baste
Pekel
- 2 liter water
- 100 gr zout
- 25 gr kristalsuiker
- 2 laurierblaadjes
- 1 el jeneverbessen geneusd
Vulling
- 1 biologische citroen
- 30 gr ongezouten roomboter
Lemon butter baste
Ingrediënten
- 5 tl citroenrasp
- 4 tl rozemarijn gedroogde
- 2 tl basilicum gedroogde
- 1 tl thijm gedroogde
- 1 tl zwarte peper gemalen hoeveelheid
- 50 gr ongezouten roomboter
Instructies
- smelt op een heel laag vuur de boter (mag niet kleuren)
- voeg alle kruiden en de citroen rasp toe.
- Roer dit goed door en giet het over in een warmte bestendig bakje.
- Laat dit afkoelen en 12 uur “intrekken” op kamer temperatuur.