Ik heb me voorgenomen om dit jaar eens lekker veel hamburgers te gaan maken. Een goeie burger op een lekker broodje: als lunch of avond eten, mij maak je daar blij mee. En met een hamburger kan je zoveel verschillende kanten op. De trend tegenwoordig is om grote vol geladen burgers te maken. Ik geef toe dat ziet er heerlijk uit, maar het is alleen niet aan mij besteed. Ik hou zelf meer van eenvoudigere burgers. Maar dat neemt niet weg dat eenvoud saai is! De Angus burger bewijst het tegendeel: Hij oogt simpel maar het is een monster in je mond waar de smaak van af knalt!
Angus burger met chimichurry mayonaise
Ingrediënten
- 4 Angusburgers
- 4 grote pitabroodjes
- 2 handen vol verse bladspinazie zoet
- 6 el mayonaise
- 4 el chimichurri
Instructies
- Bereid een BBQ voor om te gaan grillen
- Verwijder de steeltjes van de spinazie zodat je alleen de blaadjes overhebt. Was de spinazie en sla deze droog.
- Bak alvast de pitabroodjes af.
- Grill de burgers op de BBQ ongeveer 4 minuten per kant tot ze gaar zijn
- Meng de mayonaise met de chimichurri.
- Verdeel de spinazie over de opengesneden pitabroodjes, leg hier een burger op en verdeel de chimichurrimayonaise over de burgers (dit mag best een royale hoeveelheid zijn).
Chimichurri
Ingrediënten
- 100 ml olijfolie
- 4 teentjes knoflook geperst
- een halve witte ui gesnipperd
- 1 chillipeper fijngesneden zonder zaadjes of als je van erg pittig houd met
- 3 eetlepels rode wijnazijn
- 2 eetlepels verse oregano
- 10 gram verse peterselie
- zout en peper
Instructies
- Snij alle ingrediënten fijn en roer alles goed door elkaar. Je kan het ook allemaal in de keukenmachine gooien tot het een gelijke mix is. Maar ga niet te lang door, chimichuri is volgens bbq-helden het lekkerst als het wat groffer is, en ik kan niets anders doen dan ze gelijk geven
- Voeg zout en peper toe naar eigen smaak.
- Laat een paar uur in de koelkast staan voordat je het gaat gebruiken. De smaak wordt er zeker beter van.