Na een heerlijke maaltijd van de BBQ is het natuurlijk tijd ook een toetje: deze flammkuchen is daar ideaal voor. Maar ook als hapje ’s avonds op de lounge bank met een goed glas wijn misstaat deze zeker niet. Het grote voordeel is dat deze zoete flammkuchen met versfruit zeer geschikt is om warm, lauw EN koud te eten. Wat wil je nog meer..
Zoete flammkuchen met vers fruit
Warm of koud eten? Als dessert, lunch of 's avonds op de bank? Het kan met deze flammkuchen allemaal
Equipment
- pizza steen of bakplaat die in de BBQ past
Ingrediënten
- 1 verpakking flammkuchen bodem
- 100 gram mascarpone
- 100 gram Vanille skyr
- 125 gram vers fruit ik heb gekozen voor rode bes en framboos
- honing
- optioneel wat amandel snippers
Instructies
- Kijk op de verpakking van de flammkuchen op welke temperatuur deze afgebakken moet worden en tel hier 20 graden bij op. Bereid een BBQ voor om indirect op die temperatuur te gaan bakken. Laat de pizza staan of bakplaat bij het op temperatuur komen van de BBQ mee verwarmen
- Roer de mascarpone door de skyr (of de skyr door de mascarpone).
- Rol het deeg van de rol en check of hij in 1 keer op je steen of plaat kan of dat hem in twee keer moet gaan doen.
- smeer de bodem in met de mascarpone-skyr mengsel (hou ongeveer een 1cm vrij van de rand).
- Leg de flammkuchen op de steen/plaat en bak hem voor ongeveer de aangegeven tijd af. Controleer af en toe of de bodem al krokant begint te worden en de mascaprone begint te kleuren).
- Haal de flammkuchen van de BBQ af als deze klaar is en laat deze een klein beetje afkoelen.
- verdeel het verse fruit er over en trek een ruitjes patroon met een dunne straal honing.
- Strooi er eventueel wat amandelsnippers overheen en snij de flammkuchen in mooiste stukjes (pizzawiel is ideaal hier voor).
Extra tip
- leg een bolletje ijs naar keuze in een schaaltje en plaats hier vierkantje flammkuchen boven op: van simpel hapje naar fancy dessert in een hand omdraai ;)