Ik heb een zwak voor de Zuid-Amerikaanse keuken en vooral het gemak waarmee je van wat simpel gehakt en de juiste kruiden binnen een mum van tijd een mexicaans gehakt gerecht maakt. Dus wat doe je dan als je een goed gevulde kruidenkast, een beetje gehakt en nog wat mais hebt liggen? Dan maak je toch een heerlijk en snel mexicaans lunch broodje?
Mexicaanse lunch brood
Ingrediënten
- 1 afbakstokbrood
- 300 gr gemengd gehakt
- 5 tl mexicaanse kruidenmix
- 1 middel rookhout (eik)
- 150 gr maiskorrels uitgelekt
- 1 kleine ui
- 2 plakken smeltkaas
Extra benodigdheden
- skillet
Instructies
- Snipper de ui grof en meng dit samen met kruiden en het ei goed door het gehakt
- Deel de BBQ in twee zones (indirect gebruik) en stook hem naar een 200°C
- Bak het gehakt in de skillet direct boven de kolen rul.
- Snij het stokbrood doormidden en de smeltkaas in reepjes
- Meng de maiskorrels door het gehakt zodra dit "net niet" gaar is en verdeel het over de halve stokbroden.
- Leg een paar reepjes smeltkaas over het gehakt en plaats de stokbroden indirect in de BBQ en bak deze voor 15 min.
- Serveer eventueel met een fris-zure salade
Mexicaanse kruidenmix
Ingrediënten
- 4 tl Gerookte paprikapoeder
- 1 tl Cayennepoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl komijn
- 0,5 tl zout
- 1 fikse "draai" zwarte peper
Instructies
- Meng alle kruiden in een bakje
- Gebruik is ongeveer 1tl per 100 gram (deze hoeveelheid is dus ongeveer voor 750 gr)