Er zijn van die dagen dat je de vrouw des huizes eens extra wilt verwennen met een lekker ontbijtje speciaal van de BBQ. Nu hou ik wel van een stevig ontbijtje met worst, bonen in tomaten saus en bacon maar daar kan ik Mevr. OsFa niet blij mee maken. Speciaal voor haar heb ik nu een paar keer dit broodje gemaakt en heeft Mevr. OsFa dit broodje in een aparte categorie geplaatst: Alleen voor zeer speciale gelegenheden!Ze is helemaal weg van dit ontbijt en wil dat ik het daarom niet al te vaak maak: dan wordt het “gewoontjes” en ze wil deze bijzonder houden.
Ontbijt bol
Ingrediënten
- 4 tijgerbollen
- 4 eieren (m)
- 12 repen ontbijtspek
- 200 gram geraspte kaas
- Peper & zout
- aluminiumfolie
Instructies
- Bereid de BBQ voor op 180°C indirect
- snij een kapje van de tijgerbollen af en hol de binnenkant uit
- beleg de "binnenwand" met ontbijtspek en laat deze een paar cm over de rand van het broodje hangen
- verdeel de geraspte kaas in de binnenwand van het broodje zodat je een nestje van geraspte kaas maakt
- Breek de eieren in de het broodje.
- Plaats deze indirect in de BBQ en bak deze ongeveer een 10 min.
- Het ei wit begint nu te stollen maar zal zeker nog niet gaar zijn, dek de broodjes af met wat aluminium folie.
- Gaar de broodjes nu nog een 10 minuten ongeveer (controleer na 5 en 10 minuten hoe gaar ze zijn).