Ontbijtspek (de basis)

 

Ontbijtspek (de basis)

Ingrediënten
  

  • 1 kg buikspek aan 1 stuk
  • 35 gr Nitrietzout per kilo buikspek
  • 10 gr lichte bastard suiker per kilo buikspek

Instructies
 

  • Meng de zout en suiker goed door elkaar
  • Wrijf de buikspek hier goed volledig rondom goed mee in.
  • Doe de buikspek in een vacuumzak (gooi het zout/suiker mengsel wat op je plank achterblijft ook in de zak)
  • Trek het vacuum en leg deze in de koelkast.
  • draai de buikspek om de paar dagen en laat de buikspek 14 dagen pekelen.
  • Haal de buikspek uit de zak en dep het goed droog.
  • Leg de buikspek op een rooster en leg deze 24 uur terug in de koelkast
  • Rook de buitspek (met behulp van een CSG) koud voor een periode van minimaal 16 uur.

Aanbevolen artikelen

[instagram-feed]
reb: 1