Gegrilde halloumi

Halloumi is een griekse kaas die gemaakt wordt van een mengsel van koe, schaap en geitenmelk (althans de meest gangbare versies hier in de supermarkt). Het is een stevige kaas die (bijna) uniek in zijn soort is: de kaas is zo stevig en brokkelt of smelt niet waardoor hij zich zeer goed leent voor bakken, frituren en natuurlijk grillen. De kaas is krachtig van smaak en in combinatie met de Tomasu Sweet and Spicy soja saus heb je niet veel meer nodig om een gigantische smaakbom op tafel te zetten!

Tomasu Sweet and Spicy is een bijzondere sojasaus waar ik zelf nog geen alternatief voor gevonden heb: het is niet de standaard soja saus die je gewend bent vanuit de supermarkt maar een unieke, Nederlandse(!) sojasaus.

Gegrilde halloumi met Tomasu Sweet and Spicy

het zoute van de kaas met de zoete en pittige smaak van de Tomasu.... genieten!

Ingrediënten
  

  • 200 gr halloumi
  • 40 gr rucola
  • 250 gr cherry tomaten
  • Tomasu Sweet and Spicy

Instructies
 

  • Leg de plakken halloumi een half uurtje in handwarm water (naast elkaar) om te ontzouten.
  • Halveer de cherry tomaatjes en was eventueel de rucola
  • Spoel de halloumi af en dep hem goed droog met keuken papier.
  • Stook een BBQ op om heet te gaan grillen
  • Grill de halloumi 2 minuten per kant en herhaal dit (dus 2x 2 minuten per kant)
  • Grill de laatste 2 minuten de tomaatjes met de snijkant naar beneden mee (en schep deze heel voorzichtig met een spatel van het rooster).
  • Verdeel de rucola over 4 borden, verdeel er zoveel als je wilt gegrilde tomaatjes over.
  • Scheur, breek, snij de halloumi en verdeel dit over de salade.
  • Besprenkel royaal met de Tomasu Sweet and Spicy en serveer direct.

[favorite_button]
[user_favorites]

Aanbevolen artikelen

[instagram-feed]
reb: 1