Gewoon een lekker hapje als vooraf, als onderdeel van een tapas tafel of om bij de borrel te serveren bij vrienden.
Ingrediënten
- 3 mooie coquilles (per persoon)
 - 1 eetlepel olijfolie
 - 2 theelepels knoflookpoeder
 - 0,5 eetlepel citroensap
 - peper & zout
 - jalapeño mayonaise
 - bieslook
 
Instructies
- Meng de olijfolie en de citroensap
 - Bestrijk hier de coquilles rondom mee in (dus ook de zijkant)
 - bestrooi de coquilles met de knoflookpoeder (ook de zijkant)
 - Laat dit een uur of 2 in de koelkast staan
 - Verhit een gietijzeren plancha op de bbq (of een grote gietijzeren skillet).
 - bak de coquilles op de platte kant (draai ze om de minuut om) voor ongeveer een minuut of 4 a 5. Je kan aan de zijkant goed het garingsproces volgen: zodra het midden niet meer glazig is zijn ze klaar.
 - Serveer de coquilles met een toefje jalapeño mayonaise en wat fijn geknipte bieslook
 
Ingrediënten
- 2 jalapeno pepers
 - 0,5 theelepel kristalsuiker
 - scheutje citroensap
 - 200 ml mayonaise
 - olie
 
Instructies
- Grill de jalapeno pepers boven een starter tot ze zwart beginnen te worden.
 - Doe ze voor een half uurtje in een plastic zakje
 - Verwijder de velletjes, en de zaadjes maar laat de zaadlijsten zitten.
 - Snipper het vruchtvlees zo fijn mogelijk (1x1 mm) en meng dit met een scheutje citroensap en de mayonaise
 - Voeg de suiker toe en breng op smaak met wat zout
 




