Gewoon een lekker hapje als vooraf, als onderdeel van een tapas tafel of om bij de borrel te serveren bij vrienden.
Plancha Coquilles
Ingrediënten
- 3 mooie coquilles per persoon
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 0,5 eetlepel citroensap
- peper & zout
- jalapeño mayonaise
- bieslook
Instructies
- Meng de olijfolie en de citroensap
- Bestrijk hier de coquilles rondom mee in (dus ook de zijkant)
- bestrooi de coquilles met de knoflookpoeder (ook de zijkant)
- Laat dit een uur of 2 in de koelkast staan
- Verhit een gietijzeren plancha op de bbq (of een grote gietijzeren skillet).
- bak de coquilles op de platte kant (draai ze om de minuut om) voor ongeveer een minuut of 4 a 5. Je kan aan de zijkant goed het garingsproces volgen: zodra het midden niet meer glazig is zijn ze klaar.
- Serveer de coquilles met een toefje jalapeño mayonaise en wat fijn geknipte bieslook
Geroosterde jalapeño mayonaise
Ingrediënten
- 2 jalapeno pepers
- 0,5 theelepel kristalsuiker
- scheutje citroensap
- 200 ml mayonaise
- olie
Instructies
- Grill de jalapeno pepers boven een starter tot ze zwart beginnen te worden.
- Doe ze voor een half uurtje in een plastic zakje
- Verwijder de velletjes, en de zaadjes maar laat de zaadlijsten zitten.
- Snipper het vruchtvlees zo fijn mogelijk (1x1 mm) en meng dit met een scheutje citroensap en de mayonaise
- Voeg de suiker toe en breng op smaak met wat zout