Snij de zilverenvliesjes die eventeel nog aan je tri-tip zitten zo dun mogelijk weg
Stook alvast je BBQ op naar 180°C graden voor indirect roken.
Kook de rijst volgens de verpakking
Leg de tri-tip neem en snij voorzichtig aan de korte (niet de puntkant) horizontaal het vlees in, probeer ongeveer 1,5 cm van de rand te snijden. Probeer dit niet in 1 keer te doen en controleer regelmatig door je mes op het vlees te leggen hoe diep je kan / nog moet. De bedoeling is dat je een soort van vlees-punt-zak krijgt.
Snij de spinazie in grove stukken, plet en snij de knoflook fijn.
Snij de kastanje champignons in grove stukken en de kaas in kleine blokjes.
Zet een skillet boven de kolen en bak hier eerst 5 minuten de champignons aan
Voeg de spinazie en de knoflook toe en bak dit totdat de spinazie mooi geslonken is.
Neem de pan van het vuur en doe de champignons & knoflook spinazie in een grote kom en voeg hier de noten, rijst en kaas aan toe. Schep alles goed door elkaar
Vul de tri-tip zo compact mogelijk met dit mengsel (je gaat waarschijnlijk wat vulling overhouden).
Hou een paar cm speling over tot de rand
Vouw de flappen vlees over elkaar en pin ze vast met de cocktail prikkers.