Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in E:\HostingSpaces\duysserinck\osfa.nl\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 6078 Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in E:\HostingSpaces\duysserinck\osfa.nl\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 6078 Goed gevulde maaltijd Tri-tip (ezeltje, liesstuk, maminha... tis maar net hoe je hem noemt) » FOOD by OSFA Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in E:\HostingSpaces\duysserinck\osfa.nl\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 6078

Goed gevulde maaltijd Tri-tip (ezeltje, liesstuk, maminha… tis maar net hoe je hem noemt)

Dit liestuk is zo goed gevuld dat het een hele maaltijd opzich zelf vormt. Notenrijst, extra noten, kastanje champignons, kaas en spinazie: er gaat zo veel in dat je aan een dikke plak van dit gerookte braadstuk genoeg hebt. Je kan er natuurlijk nog gebakken aardappeltjes bij doen: wie ben ik om te zeggen dat dit niet mag ;)

Goed gevulde maaltijd Tri-tip

Tri-tip, rijst, noten, kastanje champignons, spinazie, knoflook kaas.... je hebt niets meer nodig voor een maaltijd

Equipment

  • vuurvaste schaal
  • rookhout naar keuze ik heb pruim gebruikt: erg lekker!
  • cocktailprikkers

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg tri-tip ongeveer
  • 125 gr (noten) rijst als je die niet kunt vinden: gewone rijst kan ook maar voeg dan iets meer nootjes toe
  • 100 gr gezouten gemengde pistache notenmix
  • 100 gr kastanje champignons
  • 115 gr knoflookkaas (bijv Henri Willig) geen knoflookkaas verkrijgbaar? zie knoflook
  • 115 gr gewassen spinazie
  • 1 teen knoflook geen knoflook kaas? dan 2

Instructies
 

Voorbereiden

  • Snij de zilverenvliesjes die eventeel nog aan je tri-tip zitten zo dun mogelijk weg
  • Stook alvast je BBQ op naar 180°C graden voor indirect roken.
  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Leg de tri-tip neem en snij voorzichtig aan de korte (niet de puntkant) horizontaal het vlees in, probeer ongeveer 1,5 cm van de rand te snijden. Probeer dit niet in 1 keer te doen en controleer regelmatig door je mes op het vlees te leggen hoe diep je kan / nog moet. De bedoeling is dat je een soort van vlees-punt-zak krijgt.
  • Snij de spinazie in grove stukken, plet en snij de knoflook fijn.
  • Snij de kastanje champignons in grove stukken en de kaas in kleine blokjes.
  • Zet een skillet boven de kolen en bak hier eerst 5 minuten de champignons aan
  • Voeg de spinazie en de knoflook toe en bak dit totdat de spinazie mooi geslonken is.
  • Neem de pan van het vuur en doe de champignons & knoflook spinazie in een grote kom en voeg hier de noten, rijst en kaas aan toe. Schep alles goed door elkaar
  • Vul de tri-tip zo compact mogelijk met dit mengsel (je gaat waarschijnlijk wat vulling overhouden).
  • Hou een paar cm speling over tot de rand
  • Vouw de flappen vlees over elkaar en pin ze vast met de cocktail prikkers.

Bereiden

  • Gooi je rookhout op de kolen en zet de vuurvaste schaal boven het directe gedeelte van de BBQ, vul deze met water. Zet de schuiven van de BBQ terug dat de temperatuur terug daalt naar ongeveer 110°C (tijdens het roken!)
  • Leg je gevulde tri-tip op het indirecte gedeelte, plaats een kernthermometer (in het vlees en niet ver doorduwen in de vulling)
  • Sluit je deksel (de BBQ is nu nog heet maar deze zal door het dichter zetten van schuiven en de schaal met water gaan zakken) en rook de tri-tip tot een kern van ongeveer 48°C graden.
  • Pak hem losjes in met butcher paper of laat hem rusten onder losjes gevouwen aluminium folie. Tijdens het rusten haal je de schaal van de BBQ en gooi je deze weer vol open.
  • Als de BBQ weer rond de 180°C a 200°C graden is grill je de gevulde tri-tip rondom even goed af.
  • Laat hem nu nog 5 minuten rusten, snij hem in mooie dikke plakken en SMAKELIJK ETEN!

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

reb: 1