Bereid een BBQ voor om indirect op 180°C te bakken (of roken)
verwarm de whisky op een heel laag vuurtje tot hand warm (circa 30°C)
Snij de boter in kleine blokjes
Meng de bloem, boterblokjes, bastaard suiker en ei en kneed dit met de hand tot een mooi stevig deeg.
Wikkel het deeg in folie en leg het even in de koelkast
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze in hele kleine blokjes (circa 0,5 cm)
Meng de appel blokje met rozijnen en wel dit mengsel een 20 minuten in de whisky (af en toe even omroeren)
Giet de appel/rozijnen door een zeef en meng dit met de suiker en kaneel .
Vet je vormpjes in met wat boter.
Verdeel het deeg in 8 delen en maak hier balletjes van.
Rol deze balletjes uit tot ronde plakjes die ongeveer 3 cm groter dan je vormpje zijn.
Bekleed de vormpjes met het deeg en verdeel hier het appel rozijn mengsel over.
Zet de vormpjes op het indirecte gedeelte van de BBQ, voeg (optioneel) een klein beetje rookhout toe, en bak de taartjes voor ongeveer 25 minuten.
Laat de taartjes iets afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes en laat ze (eventueel) verder afkoelen op een rooster - of eet ze gelijk op.