Ga terug

Bastongeparfait met een druppie karamelsaus ('t Zusje)

Ingrediƫnten
  

Bastogneparfait

  • 40 gram eierdooiers
  • 45 gram hele eieren
  • 100 gram suiker
  • 2 dl koksroom
  • 4 bastognekoeken

Extra benodigdheden

  • thermometer

Karamelsaus

  • 100 gram suiker
  • 2,5 dl koksroom

Instructies
 

Bastogneparfait

  • Slagroom opkloppen tot yoghurt dikte.
  • De eidooiers, hele eieren en suiker in een bekken doen en au bain-marie verwarmen tot 37 graden Celsius.
  • Koud kloppen in de keukenmachine tot een luchtige massa.
  • Spatel de massa door de slagroom.
  • Kruimel de bastognekoeken en spatel ze voorzichtig door de massa.
  • Vul de vormpjes en zet in diepvries.

Karamelsaus

  • Doe de suiker in een pan en verwarm de suiker tot deze is gekaramelliseerd.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de koksroom toe.
  • Laat de karamel goed oplossen in de koksroom regelmatig roeren.
  • Als de massa glad is af laten koelen.