Iedereen die al eens bij ’t Zusje heeft gegeten kent hun Bastogneparfait. Met een beetje googlen kom je er achter dat ze het recept gewoon zelf online hebben staan
Bastongeparfait met een druppie karamelsaus ('t Zusje)
Ingrediënten
Bastogneparfait
- 40 gram eierdooiers
- 45 gram hele eieren
- 100 gram suiker
- 2 dl koksroom
- 4 bastognekoeken
Extra benodigdheden
- thermometer
Karamelsaus
- 100 gram suiker
- 2,5 dl koksroom
Instructies
Bastogneparfait
- Slagroom opkloppen tot yoghurt dikte.
- De eidooiers, hele eieren en suiker in een bekken doen en au bain-marie verwarmen tot 37 graden Celsius.
- Koud kloppen in de keukenmachine tot een luchtige massa.
- Spatel de massa door de slagroom.
- Kruimel de bastognekoeken en spatel ze voorzichtig door de massa.
- Vul de vormpjes en zet in diepvries.
Karamelsaus
- Doe de suiker in een pan en verwarm de suiker tot deze is gekaramelliseerd.
- Haal de pan van het vuur en voeg de koksroom toe.
- Laat de karamel goed oplossen in de koksroom regelmatig roeren.
- Als de massa glad is af laten koelen.