Iedereen die al eens bij ’t Zusje heeft gegeten kent hun Bastogneparfait. Met een beetje googlen kom je er achter dat ze het recept gewoon zelf online hebben staan
![](https://i0.wp.com/osfa.nl/wp-content/uploads/2022/08/2017-11-food_dsc8774.jpg?fit=250%2C250&ssl=1)
Bastongeparfait met een druppie karamelsaus ('t Zusje)
Ingrediënten
Bastogneparfait
- 40 gram eierdooiers
- 45 gram hele eieren
- 100 gram suiker
- 2 dl koksroom
- 4 bastognekoeken
Extra benodigdheden
- thermometer
Karamelsaus
- 100 gram suiker
- 2,5 dl koksroom
Instructies
Bastogneparfait
- Slagroom opkloppen tot yoghurt dikte.
- De eidooiers, hele eieren en suiker in een bekken doen en au bain-marie verwarmen tot 37 graden Celsius.
- Koud kloppen in de keukenmachine tot een luchtige massa.
- Spatel de massa door de slagroom.
- Kruimel de bastognekoeken en spatel ze voorzichtig door de massa.
- Vul de vormpjes en zet in diepvries.
Karamelsaus
- Doe de suiker in een pan en verwarm de suiker tot deze is gekaramelliseerd.
- Haal de pan van het vuur en voeg de koksroom toe.
- Laat de karamel goed oplossen in de koksroom regelmatig roeren.
- Als de massa glad is af laten koelen.