Ga terug

Caesar Burger

Ingrediƫnten
  

  • 400 gr kippendijen of kies kant en klaar kippengehakt
  • 2 eetlepels kipkruiden
  • 1.5 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels middelfijn gestampte croutons de twee eetlepels is NA het malen! eventueel te vervangen door panko
  • 2 broodjes naar keuze
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 Little Gem
  • 2 eieren
  • 8 eetlepels ceasar dressing maak deze een dag eerder voor een diepere smaak
  • Peper & Zout

Instructies
 

  • Maal de kippendijen tot gehakt. Als je kant en klaar gehakt gebruikt kan je het malen uiteraard overslaan
  • meng het gehakt met de kipkruiden, de middelfijn gestampte croutons en de Parmezaanse kaas en meng dit stevig door.
  • Breng op smaak met peper en vorm 4 hamburgers van circa 10 a 12 cm doorsnede zijn. Je gebruikt maar 100 gram per burger dus deze zullen platter zijn dan wat je gewend bent.
  • dek de burgers af en leg ze terug in de koelkast.
  • Mocht je nog geen dressing gemaakt hebben doe dit dan nu maar je bent wel te laat....
  • kook de eitjes hard (bij mij persoonlijk is dat voor een M-ei ongeveer 7 minuten)
  • bak de spek goed uit en laat deze uitlekken in een vergiet. Laat het vet afkoelen in de koelkast (of in diepvries om het echt snel te laten stollen).
  • pluk een paar mooie bladen van de sla en was deze
  • snij de eitjes in plakken.
  • Grill de hamburgers ongeveer 2 a 3 minuten per kant (ze zijn dunner dus ze gaan sneller)
  • Snij het broodje door en besmeer dit met het spekvet (zowel de bodem als de kap). Leg hierop een paar blaadjes sla en een kipburger.
  • Doe twee eetlepels dressing op de burger en leg hierop de tweede burger gevolgd door de ei plakjes.
  • rond het geheel af met wederom twee eetlepels dressing en besprekel het geheel royal met de uitgebakken spek.
  • Prik het deksel vast en serveren maar