Ga terug

Diamanthaas (jodenhaas)

Ingrediënten
  

  • 600 gr Diamanthaas
  • peper & zout
  • klein handje Rookhout naar keuze

Instructies
 

  • Haal 4 uur vooraf de diamanthaas uit de verpakking, dep hem droog en maal er rijkelijk zout en peper overheen (beide zijden) en zet deze in de koelkast
  • Bereid de BBQ voor op indirect op ongeveer 200°C.
  • Plaats de diamanthaas indirect en voeg rookhout toe.
  • Laat de diamanthaas liggen tot een kerntemperatuur van ongeveer 48°C.
  • grill nu de diamanthaas boven de kolen, draai de diamanthaas regelmatig. Let er op dat de kerntemperatuur nu niet over de 53°C gaat.
  • Laat nu de diamanthaas ongeveer 5 a 10 minuten rusten (de tijd dat je aan het grillen bent geweest is de rusttijd van het vlees heb ik ooit ergens geleerd).
  • Extra tip: let tijdens het rusten op je lieftallige viervoeters: het scheelde 1 cm of de tanden van mijn eigen Garfield stonden in het vlees (nu was het in mijn vinger).