Ga terug

Bakol ng manok

Gegrilde kippenmaagjes: niet het meest gangbare stukje kip maar oh zo lekker

Equipment

  • bamboe prikkers
  • sauskwast

Ingrediƫnten
  

  • 500 gr kippenmaagjes

Voor het voorkoken

  • 120 ml natuurazijn
  • 2 tl zout
  • 1 tl peperkorrels gekneusd
  • 1,5 cm verse gember
  • 4 tenen knoflook
  • 1 stengel citroengras
  • 1 sjalotje
  • 1 laurierblad

De saus

  • 2 el ketchup
  • 3 el Sriracha saus
  • 60 gr milde mosterd
  • 90 gr honing

Instructies
 

Voorbereiden

  • Spoel de maagjes goed en lang af en verwijder eventuele gelige stukjes vet
  • Doe de maagjes samen met de azijn in een schaal en laat deze 10 minuten staan
  • Snij en/of plet de gember, knoflook, citroengras en sjalot in grove stukken (inclusief de schil)
  • Schep de maagjes uit de azijn (niet afspoelen) en voeg alle ingrediĆ«nten voor het voorkoken toe. Voeg genoeg water toe dat de maagjes 2 a 3 cm onder water staan
  • Breng aan de kook, zet het vuur laag en kook de maagjes gedurende 1 a 1,5 uur: als het water te laag begint te worden: voeg dat wat extra warm water toe.

Afgrillen

  • Week de spiezen goed en lang voor en stook intussen alvast een BBQ op om heet te gaan grillen.
  • Haal de maagjes uit het kookvocht, en laat ze afkoelen.
  • Meng intussen de ketchup, sriracha saus, mosterd en honing goed door elkaar.
  • Snij de maagjes indien gewenst in kleinere stukjes en rijg ze op de spiezen.
  • Kwast saus over de spiezen.
  • Gril de spiezen in 5 minuten af, draai de spiezen om de minuut om (dus een stuk of 5 keer omdraaien) en kwast de "bovenkant" na het draaien nog een keer met saus.
  • Masiyahan sa iyong pagkain!