Garnalen Piri Piri (1 persoons portie)
maar dan wel de gezonde calorie bewuste versie!
- 90 gram rauwe (wok)garnalen
- 1 teen knoflook een grote
- 1 gram ui-poeder halve theelepel
- 5 gram gedroogde perterselie
- 50 ml CALLOWFIT Peri Peri Style
- 0.5 citroen
- 30 gram doperwten diepvries of vers
Voorbereiden
Pers de knoflook en meng dit met 20 ml saus, de ui-poeder en peterselie tot een papje.
Schep hier de (ontdooide) garnalen doorheen en doe dit een een afsluitbare zak.
Laat de garnalen tussen de 4 en 8 uur in koelkast marineren.
Bereiden
Stook een BBQ op om te gaan grillen en spies de garnalen op 1 of meerdere stokjes (maakt het grillen wat makkelijker).
Kook de doperwten volgens de verpakking.
Als de doperwten nog een minuut of 3 moeten grill je de garnalen al draaiend tot ze mooi roze en niet meer glazig zijn.
Doe de garnalen (zonder spiezen) in een bak, giet de doperwten af en doe deze bij de garnalen.
Meng de rest van de saus er door heen en serveer dit met de halve citroen (in partjes) erbij