Ga terug

Garnalen Piri Piri (1 persoons portie)

maar dan wel de gezonde calorie bewuste versie!

Ingrediƫnten
  

  • 90 gram rauwe (wok)garnalen
  • 1 teen knoflook een grote
  • 1 gram ui-poeder halve theelepel
  • 5 gram gedroogde perterselie
  • 50 ml CALLOWFIT Peri Peri Style
  • 0.5 citroen
  • 30 gram doperwten diepvries of vers

Instructies
 

Voorbereiden

  • Pers de knoflook en meng dit met 20 ml saus, de ui-poeder en peterselie tot een papje.
  • Schep hier de (ontdooide) garnalen doorheen en doe dit een een afsluitbare zak.
  • Laat de garnalen tussen de 4 en 8 uur in koelkast marineren.

Bereiden

  • Stook een BBQ op om te gaan grillen en spies de garnalen op 1 of meerdere stokjes (maakt het grillen wat makkelijker).
  • Kook de doperwten volgens de verpakking.
  • Als de doperwten nog een minuut of 3 moeten grill je de garnalen al draaiend tot ze mooi roze en niet meer glazig zijn.
  • Doe de garnalen (zonder spiezen) in een bak, giet de doperwten af en doe deze bij de garnalen.
  • Meng de rest van de saus er door heen en serveer dit met de halve citroen (in partjes) erbij