Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in E:\HostingSpaces\duysserinck\osfa.nl\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 6078 Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in E:\HostingSpaces\duysserinck\osfa.nl\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 6078 Garnalen Piri Piri » FOOD by OSFA Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in E:\HostingSpaces\duysserinck\osfa.nl\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 6078

Garnalen Piri Piri

Is het nou piri piri, piripiri, pili pili of peri peri ? Het kan allemaal! piripiri (op zijn Engels peri peri) is Swahili voor “peper”. Deze specifieke peper is echt een wereldreiziger: orgineel komt hij uit Amerika maar is door Portugezen mee genomen naar Afrika. Vandaar dat er nog wel eens verwarring is over waar het meeste bekende gerecht met deze peper (garnalen piri piri) nu precies zijn oorsprong heeft maar ik hou het voor het gemak op Portugal.

Garnalen piri piri is een heerlijk tapas gerecht wat zowel in kleine hoeveelheden (als snack of voor een aangepast dieet) te maken is of in grote hoeveelheden voor een feest. Voor mijn recept hou ik de snack “grote” aan: speciaal voor de tapas liefhebbers of mijn bezoekers die een aangepast dieet volgen. Daar over gesproken: Een “doorsnee” supermarkt versie van dit gerecht schuurt al snel tegen de 395 kcal per 100 gram. Als je bedenkt dat de basis (wokgarnalen) maar rond de 80 a 90 kcal zit dan zie je maar weer dat de saus de “dik” maker is. En laat ik nu net als doel hebben om een gezonde maaltijd te maken.

En daar komt mijn “geheime” ingrediënt om de hoek kijken: De peri peri saus van Callowfit. Callowfit is een bedrijf wat een zeer groot assortiment aan sauzen (van salade dressings, tafelsauzen tot dessertsauzen) heeft waarbij je jezelf minder schuldig hoef te voelen. Alle sauzen van Callowfit zijn glutenvrij, lactosevrij, vegan met 0% vet en 0% toegevoegde suikers zonder concessies te doen aan de smaak. Ideaal voor mensen die wel willen genieten maar vanwege sportdoelen of medische oorzaken op de voedingswaarden moeten letten!

Terugkomend op de kcal: als ik een ruwe berekening doe van de ingrediënten van dit gerecht zit ik ergens in de buurt van 75 kcal per 100 gram: dat is nog geen 1/5 een “normale” versie!

Garnalen Piri Piri (1 persoons portie)

maar dan wel de gezonde calorie bewuste versie!

Ingrediënten
  

 • 90 gram rauwe (wok)garnalen
 • 1 teen knoflook een grote
 • 1 gram ui-poeder halve theelepel
 • 5 gram gedroogde perterselie
 • 50 ml CALLOWFIT Peri Peri Style
 • 0.5 citroen
 • 30 gram doperwten diepvries of vers

Instructies
 

Voorbereiden

 • Pers de knoflook en meng dit met 20 ml saus, de ui-poeder en peterselie tot een papje.
 • Schep hier de (ontdooide) garnalen doorheen en doe dit een een afsluitbare zak.
 • Laat de garnalen tussen de 4 en 8 uur in koelkast marineren.

Bereiden

 • Stook een BBQ op om te gaan grillen en spies de garnalen op 1 of meerdere stokjes (maakt het grillen wat makkelijker).
 • Kook de doperwten volgens de verpakking.
 • Als de doperwten nog een minuut of 3 moeten grill je de garnalen al draaiend tot ze mooi roze en niet meer glazig zijn.
 • Doe de garnalen (zonder spiezen) in een bak, giet de doperwten af en doe deze bij de garnalen.
 • Meng de rest van de saus er door heen en serveer dit met de halve citroen (in partjes) erbij

 

Aanbevolen artikelen

reb: 1