Kluts in een schaal het ei en 3 el Southern Dutch BBQ's Pinch of Heat rub.
Zet de frietpan aan op 160°C.
Meng de pinda's goed door het ei mengsel
Leg op een ovenplaat een vel bakpapier en bestrooi dit met 2 eetlepels gezeefde bloem
Schep hier de pinda's op.
Zeef hier de overige bloem overheen en rol, schud en klieder de noten heen en weer totdat de nootjes allemaal mooi bedekt zijn met de bloem. Zorg er voor dat de nootjes zoveel mogelijk los van elkaar komen (ze willen nog wel eens per 2 a 3 aan elkaar gaan klonteren), pulk deze nootjes los van elkaar tijdens het kliederen.
De ei, kruiden en bloem gaan nu een mooi droog beslag laagje rond de nootjes vormen.
Frituur de nootjes in verschillende porties (1 a 2 handjes vol) ongeveer 3 minuten.
Laat de nootjes uitlekken op keukenpapier terwijl je de temperatuur van de frietpan verhoogd naar de hoogste stand (bij mij was dat 190°C).
Vervang het bakpapier op je ovenplaat voor een nieuw vel
Frituur op 180 a 190°C de nootjes nu ongeveer een minuut en stort deze op het bakpapier.
Strooi direct de laatste lepel Southern Dutch BBQ's Pinch of Heat rub hierover heen. Schud het geheel nog eens goed door en verdeel ze over de twee potjes (zou net moeten passen) terwijl ze nog heet zijn en sluit ze goed af.
Zodra de nootjes afgekoeld zijn: smakelijk!(je kan mooi tijdens het afkoelen het frituurvet vervangen: dat gaat nodig zijn)