Ga terug

Taxas Chili (aka Lone Star chili)

Ingredients
  

  • 1 Gele ui circa 80 gram gesnipperd
  • 2 tenen knoflook
  • 500 gram rundergehakt 100% rund en geen mager gehakt – dit gerecht heeft het beetje vet nodig
  • 15 gram tex-mex kruiden bijvoorbeeld de Tex-mex blend voor burrito’s van Verstegen
  • 1,5 eetlepel licht bruine of donkere bastard suiker
  • 400 gram tomatenblokjes (op sap)
  • 100 gram tomatenpuree
  • 50 gram La Morena Diced Chipotle pepper tot nu toe alleen gevonden bij Albert Heijn
  • 1 pot runderbouillon die van 340 ml
  • 170 ml sterke koffie
  • royale scheut olie

Instructions
 

Voorbereiding

  • Verwarm in een pan de pot runderbouillon met 3 potten water tot het vet opgelost is. Schep het vlees uit de pan (niet weggooien) en meet 500 ml bouilon af.

Bereiding

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verwarm in een pan een scheut olie en bak hierin de ui 4 a 5 minuten.
  • Voeg de knoflook toe en spatel het ui en knoflook even goed door.
  • Voeg het gehakt toe (voordat de knoflook krokant begint te worden) en bak het rul en bruin
  • Voeg een snuf zout, de suiker en de kruiden toe en roer het door
  • Voeg daarna de tomaten blokjes met sap, tomaten puree, vlees van de bouillon en de chipotle peper roer dit ook goed door.
  • Voeg als laatste de bouillon en de koffie toe.
  • Zet het vuur lager en laat de chili lekker inkoken tot de gewenste dikte (wel regelmatig roeren!)
  • Serveer de chili met… wat je maar wilt. Friet, rijst, brood, gepofte aardappel, taco shells… alles kan! Probeer ook eens een chili dog… een broodje knakworst met Texas Chili!