Ga terug

New Orleans style jambalaya

De perfecte jambalaya: een mix tussen Cajun en Creools

Ingrediƫnten
  

  • 500 gram kippendij in kleine blokjes gesneden
  • 5 Home Made Chorizo BBQ worsten het beste (verkrijgbare) alternatief in mijn ogen voor andouille worst - in kleine blokjes gesneden
  • 1 grote ui in kleine blokjes gesneden
  • 1 groene paprika in kleine blokjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij in kleine blokjes gesneden
  • 3 tenen knoflook fijn gesnipperd
  • 2 eetlepes neutrale olie
  • 1 eetlepel Cajun kruiden
  • 1 blik tomatenblokjes op sap
  • 1 theelepel laurierpoeder
  • 1 theelepel rode chili vlokken
  • 4 a 5 dashes tabasco
  • flinke scheut worcestershire sauce
  • 250 gram ongekookte rijst lange korrel - dus een met langere kooktijd
  • 600 ml kippenbouillon
  • zout en peper

Instructies
 

  • Verhit de helft van de olie in een Dutch Oven
  • Bak hier in de worst uit en krokant.
  • Schep de worst uit de pan en bak in het vrijgekomen vet de kippendij met de Cajun kruiden aan. Het hoeft niet gaar te zijn maar je mag geen rauwe kip meer aan de buitenkant zien.
  • Schep de worst ook uit en pan.
  • Voeg de rest van de olie toe aan de pan en bak hierin de holy trinity samen met de paus (ui, paprika, bleekselderij en de knoflook)
  • Voeg nu eerst de kruiden en specerijen met de tabasco en worcestershire sauce toe. Roer goed door en doe de kip en worst terug in de pan.
  • Voeg de tomatenblokjes met sap toe en zodra deze pruttelen voeg je de rijst (ongekookt) toe en de kippenbouillon.
  • Meng dit regelmatig door en laat dit ongeveer een 15 a 20 minuten pruttelen.
  • Zodra bijna al het vocht opgenomen is door de rijst en deze gaar is kan je beginnen eten!