Op mijn site verzamel ik steeds meer en meer gerechten en recepten. Velen zijn absolute toppers van anderen, een aantal daar in tegen zijn mijn eigen “juweeltjes”. Om eindeloze discussies te voorkomen wil ik op deze pagina even wat zaken duidelijk maken:

 1. Het gebruik van recepten
  Mijn recepten vallen onder een CC-BY-NC-SA licentie (oeh nerdy talk). Dit klinkt heel moeilijk maar dit komt op het volgende meer:

  1. Naamsvermelding (BY).
   Super dat je mijn recept gebruikt als basis maar vermeld wel mijn naam.
  2. Niet-commercieel (NC).
   Je mag al mijn recepten gebruiken voor wat voor gelegenheid dan ook: Maar het gebruik van mijn recept voor commerciële doeleinden vind ik niet tof (zonder dat wij daarover gesproken hebben). Onder commerciële doeleinden versta ik alles waar jij geld aan verdient met als uitzondering wedstrijden, daar heb ik hieronder nog iets over te zeggen.
  3. Gelijk delen (SA).
   Dit houdt eigenlijk in dat je mijn recept mag gebruiken, aanpassen en opnieuw mag delen op wat voor wijze dan ook maar dat dan weer wel onder de zelfde voorwaarden (CC-BY-NC-SA)
  4. Wedstrijd gebruik
   Ik voel me vereerd dat je een recept van mij gebruikt op een wedstrijd. Maar dan hoop ik dat je mij ook wat eer terug geeft door in ieder geval mijn naam bij je gerecht te vermelden (zoals ik zelf ook altijd doe bij de DanBras Sate Ajam of de Noskos MOINKs).

   Foto’s worden hier bij Food.by.OsFa helemaal gewaardeerd (al is het maar voor de prive collectie – het blijven toch je kinders ;)).

   Mocht het ooit voorkomen dat wij tegenover elkaar staan en jij mij verslaat met een gerecht van mij (grote kans) dan praten we nog wel even over het verdelen van de buit :P

reb: 1