Als je aan Mevr. OsFa vraagt wat voor “dipping” ze wil bij een tapas plankje ’s avonds onder de overkapping is het antwoord steevast: aïoli. En dan het liefste 1 waar je nog 3 of 4 dagen naar ruikt. Met dit recept zet je heel snel een mooie volle aïoli op tafel waarbij je zelf de regie in handen hebt: Wil je een dikke smeerbare of een dunnere dipper aïoli?
Semi-homemade Aïoli
Ingrediënten
- 4 el mayonaise Hellmans indien mogelijk: net iets minder zoet
- 4 tenen knoflook geperst
- 1 eidooier
- 2 el olijfolie
- 1 scheutje vers citroensap
- 1 scheutje Water
- peper en zout
Instructies
- Smeer in een kom de mayonaise glad
- knijp de knoflook hierboven uit
- Voeg de ei dooier toe en klop dit met een garde goed door elkaar heen
- Voeg scheutje voor scheutje de olie toe terwijl je met een garde blijf mengen. Voeg het volgende scheutje olie pas toe zodra alle olie goed op is genomen.
- Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Voeg een scheutje water toe indien de saus dunner moet worden voor je gevoel.
- Laat de Aïoli het liefste een nachtje op smaak komen in de koelkast (maar direct eten kan ook hoor)