Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in E:\HostingSpaces\duysserinck\osfa.nl\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 6078 Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in E:\HostingSpaces\duysserinck\osfa.nl\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 6078 Mediterraneanse Short-ribs (Heijdra Original Dubbeldoel) » FOOD by OSFA Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in E:\HostingSpaces\duysserinck\osfa.nl\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 6078

Mediterraneanse Short-ribs (Heijdra Original Dubbeldoel)

Al een paar keer eerder heb ik geprobeerd om shortribs te maken maar elke keer vielen ze tegen. De ene keer was het vlees van “mhew” kwaliteit (niet van mijn vaste leverancier) en de tweede keer kwamen de kruiden gewoon niet tot zijn recht. Maar nu heb ik een winnaar! Wat heb ik anders gedaan? Deze keer geen concessies en dat gebruiken waar ik van weet dat het goed is!

Ik weet het nog als de dag van gisteren: mijn eerste poging met shortribs een aantal jaar geleden. Via een actie had ik een mooi stuk short-ribs gewonnen van een niet nader te noemen leverancier. Ik voel goede moed aan de slag en na uren wachten: Een zware afknapper: Het vlees viel ontzettend tegen, grote en dikke lagen “yukkie” vet wat gewoon niet weg te krijgen was. Al snel een tweede poging ondernomen met een een ander (simpel) stuk shortribs. Het vlees was nu beter maar mijn kruidenrub viel helemaal weg: het vlees was … saai?

Een tijdlang heb ik zodoende de dino-ribben in mijn “niet snel nog een keer” hoekje weggeduwd. Maar toch jeukte het: Ik moet en zal goede en lekkere short-ribs maken! Dan moet het er toch maar eens van komen. Met lichte spanning bij BBQuality nu eens echt goede shortribs besteld: Heijdra Original Dubbeldoel shortribs, ik weet dat je dan kwaliteit te pakken hebt en deze keer ga ik niets aan toeval overlaten. Zo ook niet met mijn rub: niet zelf gaan zitten pielen en hopen dat het goed uitpakt maar gewoon een goede bestellen. Met de zomer in mijn hoofd viel mij keuze zodoende op de Dry Rub Mediterranean van Van Beekum. En deze keer: 12 points!!!!!!!

Ik heb de shortrib doorgesneden om nog even te kunnen laten zien aan jullie waarom ik helemaal weg ben van Heijdra Original Dubbeldoel…. Deze marmering is toch gewoon foodporn….

Mediterraneanse Short-ribs

Ingrediënten
  

 • 1 stuks Short ribs Nederlands dubbeldoel
 • 25 tot 30 gram Dry Rub Mediterranean (Van Beekum) per kilo vlees!

Instructies
 

Voorbereiding

 • Verwijder het vlies het vlies van de de botten. Persoonlijk vind ik het het makkelijkste om een schroevendraaier (kruiskop) langs het middelste bot te steken en daar mijn vinger onder te haken en zo in 1 keer het hele vlies los te trekken.
 • Trim eventueel de vetlaat boven op het vlees terug en kerf het resterende vet in (zodat de kruiden er goed tussen kunnen komen).
 • Wrijf de shortrib goed in met de rub. Mijn eigen voorkeur is om voornamelijk de vlees en zijkanten te doen en een klein beetje rub op het vlees tussen de botten te wrijven.
 • Pak de shortrib goed in met vershoudfolie en leg deze voor een nachtje in de koelkast.

Bereiden

 • Bereid een BBQ (of smoker) voor om een lange indirecte "rook" run te gaan doen (bijvoorbeeld met een snake) op een temperatuur van 100 a 110°C
 • Leg extra houtsnippers of chuncks op de kolen.
 • Leg de shortrib weg van de brandende kolen, plaats een kernthermometer en sluit het deksel.
 • Ik heb de shortribs zonder inpakken gedaan, als je dit ook doet dan raak je op een gegeven moment de "stall". Dit is meestal rond de 70°C: op dit moment lijkt de temperatuur van de shortribs niet meer te stijgen: sterker nog hij kan zelfs een beetje dalen.
 • Hou vol! er is niets mis met je thermometer: hou alleen in de gaten of de temperatuur van je de BBQ gewoon nog rond de juiste temperatuur zit.
 • Na lang wachten (en twijfelen) zal de shortrib temperatuur weer gaan stijgen. Laat hem door garen tot de 93°C.
 • Haal de shortrib van de BBQ, dek hem losjes af met aluminiumfolie en laat hem nog even een half uurtje rusten.
 • Smakelijk eten!!!!!

Aanbevolen artikelen

reb: 1