Gekonfijte knoflook + knoflookolie

Konfijten (garen in dierlijk vet of olie) is een kooktechniek die niet heel vaak voorkomt: maar als je het eens wilt proberen dan moet je het echt eens proberen met knoflook. Boterzachte, licht geurende knoflook die veel milder is van smaak dan normale knoflook. Zo zacht en mild dat je het gewoon als smeersel op een stokbroodje kan gebruiken. En de grote extra plus: de olie waarin je het gegaard hebt is getransformeerd naar een heerlijke zachte knoflook olie.

Geconfijte knoflook + knoflookolie

Zachte bijna zoete knoflook EN super smaakvolle knoflook olie: 1 recept: 2 nieuwe basis ingrediënten

Ingrediënten
  

  • 10 stuks bolknoflook
  • 2 bollen knoflook
  • 500 ml olijfolie

Instructies
 

  • Pel de bolknoflook en de normale knoflook.
  • Doe alle knoflook samen met de olijfolie in een kleine pan (de tenen knoflook moeten geheel onder olie staan)
  • Zet het pannetje op een zeer laag vuur en laat deze ongeveer 4 uur stoven en garen.
  • De knoflook is nu licht goud bruin en zo zacht als boter.
  • Giet de hete olie voorzichtig door de zeef (olie wel opvangen!)
  • doe de normale knoflook in het ene potje en de bolknoflook in het andere potje.
  • Giet hier (nog warme!) knoflook olie bij tot de knoflook onder staat.
  • Verdeel de olie eventueel over deze twee potjes of doe het in een derde potje
  • Sluit de potjes en laat ze afkoelen tot kamer temperatuur. De olie kan nu troebel worden: dit heeft geen invloed op de olie of smaak. Zet het glazen potje 5 minuten in een bak met warm water en de olie zal weer helder worden.

Aanbevolen artikelen

[instagram-feed]
reb: 1