Berbere

Berbere

Ingrediënten
  

  • 2 tl fenegriekzaad
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 tl kardamompoeder
  • 2 tl zwarte peperkorrels
  • 1 tl zoutmespunt nootmuskaat
  • 4 tl komijnzaad
  • 3 tl knoflookpoeder
  • 4 tl gedroogde basilicum

Instructies
 

  • Maal het fenegriekzaad en de zwarte peperkorrels fijn.
  • Vermeng de chilipoeder, fenegriekzaad, gemberpoeder, kaneelpoeder, kardamompoeder, zwarte peper en het zout met elkaar.
  • Rooster de specerijen (zonder olie) in een zware pan op laag vuur voor het verkrijgen van een meer intense smaak in ongeveer 10 minuten onder voordurend roeren.
  • Maal het komijnzaad fijn. Voeg vervolgens de nootmuskaat, gemalen komijn, knoflookpoeder en de gedroogde basilicum aan toe.
  • Meng alles goed door elkaar.

Aanbevolen artikelen

reb: 1