
Berbere
Ingrediënten
- 2 tl fenegriekzaad
- 2 tl gemberpoeder
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 tl kardamompoeder
- 2 tl zwarte peperkorrels
- 1 tl zoutmespunt nootmuskaat
- 4 tl komijnzaad
- 3 tl knoflookpoeder
- 4 tl gedroogde basilicum
Instructies
- Maal het fenegriekzaad en de zwarte peperkorrels fijn.
- Vermeng de chilipoeder, fenegriekzaad, gemberpoeder, kaneelpoeder, kardamompoeder, zwarte peper en het zout met elkaar.
- Rooster de specerijen (zonder olie) in een zware pan op laag vuur voor het verkrijgen van een meer intense smaak in ongeveer 10 minuten onder voordurend roeren.
- Maal het komijnzaad fijn. Voeg vervolgens de nootmuskaat, gemalen komijn, knoflookpoeder en de gedroogde basilicum aan toe.
- Meng alles goed door elkaar.