Plancha Coquilles met jalapeño mayonaise

Gewoon een lekker hapje als vooraf, als onderdeel van een tapas tafel of om bij de borrel te serveren bij vrienden.

Plancha Coquilles

Ingrediënten
  

  • 3 mooie coquilles per persoon
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 0,5 eetlepel citroensap
  • peper & zout
  • jalapeño mayonaise
  • bieslook

Instructies
 

  • Meng de olijfolie en de citroensap
  • Bestrijk hier de coquilles rondom mee in (dus ook de zijkant)
  • bestrooi de coquilles met de knoflookpoeder (ook de zijkant)
  • Laat dit een uur of 2 in de koelkast staan
  • Verhit een gietijzeren plancha op de bbq (of een grote gietijzeren skillet).
  • bak de coquilles op de platte kant (draai ze om de minuut om) voor ongeveer een minuut of 4 a 5. Je kan aan de zijkant goed het garingsproces volgen: zodra het midden niet meer glazig is zijn ze klaar.
  • Serveer de coquilles met een toefje jalapeño mayonaise en wat fijn geknipte bieslook

Geroosterde jalapeño mayonaise

Ingrediënten
  

  • 2 jalapeno pepers
  • 0,5 theelepel kristalsuiker
  • scheutje citroensap
  • 200 ml mayonaise
  • olie

Instructies
 

  • Grill de jalapeno pepers boven een starter tot ze zwart beginnen te worden.
  • Doe ze voor een half uurtje in een plastic zakje
  • Verwijder de velletjes, en de zaadjes maar laat de zaadlijsten zitten.
  • Snipper het vruchtvlees zo fijn mogelijk (1x1 mm) en meng dit met een scheutje citroensap en de mayonaise
  • Voeg de suiker toe en breng op smaak met wat zout

Aanbevolen artikelen