Deprecated: Hook custom_css_loaded is deprecated since version jetpack-13.5! Use WordPress Custom CSS instead. Jetpack ondersteunt geen Aangepaste CSS meer. Bekijk de documentatie van WordPress.org voor meer informatie over het toepassen van aangepaste stijlen op je site: https://wordpress.org/documentation/article/styles-overview/#applying-custom-css in E:\HostingSpaces\duysserinck\osfa.nl\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 6078 Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in E:\HostingSpaces\duysserinck\osfa.nl\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 6078 Caramba! » FOOD by OSFA Deprecated: Functie is_staging_site is sinds versie 3.3.0 verouderd! Gebruik in plaats daarvan in_safe_mode. in E:\HostingSpaces\duysserinck\osfa.nl\wwwroot\wp-includes\functions.php on line 6078

Caramba!

Hou je van pittig of van mild? Dit lunchgerecht kan je zelf helemaal sturen naar je eigen smaak omdat bijna elke supermarkt wel diverse salsa’s heeft staan in de normaal, medium en pittige versie. Zo kan je heel eenvoudig ook een pittige EN minder pittige versie maken om zo alle eters te plezieren.

Caramba!

Ingrediënten
  

  • 250 gr varkensgehakt
  • 20 gr BBQ rub naar keuze als hij maar pittig is
  • 9 el salsa
  • 150 gr rijst ongekookt gewicht
  • geraspte kaas
  • nacho chips

Extra benodigdheden

  • 2 grote 1 persoons tapas schaaltjes

Instructies
 

  • Kook de rijst in ruim water een paar minuten korter dan wat er op de verpakking vermeld staat. Mix het gehakt met de kruiden en bak het gehakt rul in een koekenpan of skillet.
  • Verwarm de BBQ voor naar 180°C en indirect gebruik.
  • Verdeel het gehakt in 4 porties en verdeel alvast de salsa in 6 porties.
  • Verdeel de rijst over de twee schaaltjes en druk deze een beetje aan.
  • Verdeel hier een portie salsa overheen gevolgd door een portie gehakt.
  • Gebruik wat nachochips om een opstaande rand in het bakje te maken door deze rechtop langs de rand te plaatsen.
  • Verdeel over het gehakt weer een portie salsa gevolgd door het gehakt.
  • Eindig met een laag salsa waarover je rijkelijk geraspte kaas strooit.
  • Zet de tapasschaaltjes in de BBQ weg van het vuur, sluit het deksel en laat deze een half uurtje hierin staan.
  • Serveer de caramba! met extra nacho chips om te scheppen in plaats van mes en vork.

Aanbevolen artikelen

reb: 1